Museum Opsterlân laat de Kinderen van De Jister zien

GORREDIJK

In Museum Opsterlân is van 11 maart tot en met 1 april de expositie 'Kinderen van de Jister' te zien, met kinderportretten van Marc de Jong.

Kinderen van de Jister is een LF2018 project van Marc de Jong, die woont, werkt en zijn atelier heeft aan de Jister in Langezwaag. In 2011 vroeg hij voor het eerst aan zijn overburen of hij hun kinderen mocht schilderen. En daarna hun vriendjes uit dezelfde straat. Dat was het begin van wat later uitgroeide tot het thema: Kinderen van de Jister. De Jong vindt het bijzonder om kinderen te mogen portretteren, het is de verbeelding van kwetsbaarheid, onschuld en toekomst. Het is door de jaren heen een overzicht geworden van alle kinderen die hebben gewoond aan de Jister in Langezwaag. Sommigen zijn inmiddels verhuisd naar een andere stad of dorp, er worden nieuwe kindjes geboren en er komen weer andere kinderen wonen. Zo’n straat is als een spiegel van het leven, het verandert altijd.  

Auteur

Fokke Wester