Trots Tijnje huldigt Olympische held Suzanne Schulting (met filmpje!)

TIJNJE

Met veel muziek en gezang en lovende woorden heeft Tijnje vanavond Suzanne Schulting gehuldigd.

De Olympische kampioene op de 1000 meter shorttrack woont officieel al twee jaar in Heerenveen, maar voor de Tynsters is de sportheld nog steeds eenvan hen. Behalve Suzanne werden ook haar ouders en haar beide zussen, die nog steeds in het dorp wonen, bij de huldiging betrokken. ,,Suzanne heeft tijdens de Olympische Spelen in PyeongChang de eerste gouden medaille shorttrack voor Nederland gewonnen op de 1000 meter. Deze unieke prestatie willen we als dorp niet ongemerkt voorbij laten gaan”, aldus secretaris Doede van der Veer van Plaatselijk Belang Tijnje. De schaats-ster werd ontvangen met muziek en onder andere toegesproken door Opsterlands burgemeester Ellen van Selm. Bekijk hier het filmpje dat Grietje van der Reijnst-Brak maakte:

Auteur

Fokke Wester