Laatste kans om mee te kijken op de Centrale As in aanbouw

BURGUM

Combinatie Nije Daam laat belangstellenden voor een laatste keer kijken op 'hoogte en diepte’ op De Centrale As tijdens de Dag van de Bouw op 4 juni.

Op 4 juni kan iedereen komen kijken naar de vorderingen op het bouwterrein van bouwcombinatie Nije Daam (bestaande uit Mobilis, Van Gelder en Friso Civiel). Normaliter zijn de bouwplaatsen op deze manier niet toegankelijk, maar tijdens de Dag van de Bouw wordt door Nije Daam het bouwterrein opengesteld voor al het publiek. Om 10.00 uur vindt, bij het informatiecentrum van De Centrale As (Stinswei 1a in Garyp), de regionale aftrap van de Dag van de Bouw plaats. De heer J. Feenstra, voorzitter Bouwend Nederland regio Noord, zal samen met diverse betrokkenen van het project het startschot geven. Vanaf dat moment zijn de bouwplaatsen opengesteld tot 16.00 uur voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud. ‘Kijken op hoogte en diepte’ Op de locatie bij het Aquaduct is vanaf het uitkijkpunt te zien hoe ver de bouw gevorderd is en worden er rondleidingen gegeven over de bouwplaats. Daarnaast is het mogelijk om een wandeling te maken in de bouwkuip van het nieuwe aquaduct. Een letterlijke kijk in ‘de diepte’ dus. In het informatiecentrum wordt uitleg gegeven over verschillende machines die worden ingezet op het werk en kunnen kleine kinderen zich heerlijk uitleven op een grote berg met zand. Paul Eijking, omgevingsmanager van ‘Nije Daam’: ,,Er valt bij ons dus genoeg te zien, te doen en mee te maken op 4 juni. Het wordt echt een leuke dag voor jong en oud. We nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze bouwplaatsen. Een unieke kans, want het is de laatste Dag van de Bouw voor onze projecten op De Centrale As. Vorig jaar hebben ruim 2500 mensen ons bezocht. Ik heb er ook dit jaar weer met het hele team erg veel zin in.” De Centrale As De combinatie ‘Nije Daam’ realiseert voor De Centrale As vier contracten; Midden 0, Midden 1 en 2, en Zuid 2. Dit werk bestaat uit onder andere het ontwerp en de realisatie van een aantal onderdoorgangen, het aquaduct en de brug bij Burgum, de ovonde bij Quatrebras, wegen, wandel,- en fietspaden die liggen binnen de grenzen van deze vier genoemde contracten en het park nabij de ijsbaan in Burgum. De Provincie Fryslân is opdrachtgever van het werk. De realisatie is nodig om de hoofdontsluiting van Noordoost-Fryslân te verbeteren en met name de verbinding tussen Dokkum en Drachten. In oktober moet het werk gereed zijn voor het verkeer. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open voor het publiek. Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl.  

Auteur

Fokke Wester