Open dag katholieke basisscholen Friesland

BALK

 Op woensdag 16 maart houden alle scholen van de BMS een open dag. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen,huidige ouders, nieuwe ouders,opa’s en oma’s en buurtbewoners. ‘Wij willen het gevoel van er voor elkaar zijn en op elkaar vertrouwen delen. De leerkrachten en kinderen laten op deze open dag graag hun school zien.’

'Geloof, hoop en liefde, een reeks woorden die iedereen bekent voor zal komen, maar die zeker in deze tijd zoveel waarde heeft. Het is dan ook het thema van onze ‘Week van de BMS’. De afgelopen maanden hebben de 31 katholieke basisscholen van de BMS zich ingezet voor UNICEF, voor de kinderen die op de vlucht zijn in de wereld en dat zijn er zo ontzettend veel’, aldus Dick Lieftink, bestuurder van de BMS. ‘Onze leerlingen worden zich door deze actie bewust van wat er in de wereld speelt en dragen hun steentje bij. En ook wij als organisatie, samen met onze leerkrachten zien weer scherp wat er zo belangrijk is: veiligheid en vertrouwen.’ In ons onderwijs vinden wij het daarom belangrijk dat iedereen er bij mag horen, dat niemand wordt buitengesloten. We hebben respect voor elkaar en zijn betrokken. Samen staan we sterk in een wereld waar onze kinderen de toekomst zijn.’

Week van de BMS

‘De open dag valt in de Week van de BMS die wij dit jaar voor de tweede keer organiseren. In deze week laten wij met verschillende activiteitenzien waar katholiek onderwijs in deze tijd voor staat’ aldus Lieftink. ‘Zo starten we de week met een viering voor al onze 6000 leerlingen. En in het kader van onze Unicef-actie blijven wij ons inzetten voor alle vluchtelingkinderen.’ ‘Opgroeien en leren doe je als kind in veiligheid en vertrouwen het thema van deze week is dan ook Geloof, hoop en liefde.’

Auteur

Meintje Haringsma