Vier het boek tijdens de Boekenweek in bibliotheek Drachten

Drachten - De Boekenweek start zaterdag 23 maart met als thema De moeder de vrouw. Bibliotheek Drachten organiseert deze week leuke evenementen en acties. De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Samen met Boekhandel Van der Velde organiseert Bibliotheek Drachten op woensdag 27 maart de lezing door Annegreet van Bergen, auteur van de boeken Gouden Jaren en Het goede leven. Zij zal vertellen over het schrijverschap, haar eigen boeken, en er is natuurlijk de gelegenheid om haar boek te laten signeren. Kaarten voor de lezing zijn te koop bij de klantenservice van de bibliotheek en online via www.bibliotheekdrachten.nl,

Boekenweek-tasje

Speciaal voor de Boekenweek hebben de bibliotheekmedewerkers een Boekenweek-tasje samengesteld. In dit linnen tasje twee boeken in het thema De moeder de vrouw, allemaal persoonlijk aangeraden en geselecteerd door medewerkers. Daarnaast leuke extra’s in het linnen tasje, zoals het boekenweekmagazine en leuke kortingen. Er worden 75 tasjes weggegeven, zolang de voorraad strekt.

Boekenweekmagazine

Het Boekenweekmagazine staat vol interviews met schrijvers, inspirerende reportages, verdiepende artikelen en heel veel boekentips bij het thema De moeder de vrouw. Het magazine is vanaf 23 maart op te halen in Bibliotheek Drachten.

Boekenweekessay

Het Boekenweekessay, dit jaar geschreven door Murat Isik, is binnenkort te leen in de bibliotheek. Murat Isik, die met Wees Onzichtbaar de Libris Literatuur Prijs 2018 won, vertelt in het essay het verhaal van zijn moeder Aynur. Zij werd geboren in een dorp Oost-Turkije en kwam terecht in de Bijlmer, waar ze een jarenlange emancipatiestrijd voerde.