Raadslid Brandsma woont onderwijsdebatten op De kameleon bij

Drachten - Deze week staat ook obs De kameleon in het teken van de acties in het onderwijs. Vandaag was raadslid Johan Brandsma van de VVD op school tijdens de debatten in de bovenbouw over de acties die in het onderwijs gevoerd worden

Ook op openbare basisschool De Kameleon wordt deze week uitgebreid stilgestaan bij de landelijke actieweek van het onderwijs. Donderdag maart was gemeenteraadslid Johan Brandsma (VVD) aanwezig tijdens de debatten die in de groepen 7 en 8 werden gehouden.

De leerlingen van De Kameleon gingen met elkaar in discussie aan de hand van stellingen en onderwerpen die te maken hebben met het werken in het onderwijs, het lerarentekort en hoe dit aangepakt kan worden. Raadslid Brandsma vroeg de kinderen aan wie ze zelf extra geld zouden geven als ze minister waren; het onderwijs, de politie of de zorg.

Samen met Brandsma kwamen de leerlingen tot de conclusie dat het meeste geld naar het onderwijs moet gaan, omdat dit een hele goede en belangrijke investering is voor de toekomst.