Open Fries Kampioenschap E-soccer in Sportcentrum Drachten

Drachten - In het Sportcentrum aan de Leerweg wordt op 31 maart van 13:30 uur tot 18:00 uur het Open Fries Kampioenschap E-soccer gehouden.

Tijdens dit FIFA 19 toernooi op de Playstation 4 strijden maximaal 160 deelnemers tegen elkaar om de titel en om mooie prijzen. De finale van het toernooi zal worden gespeeld op een groot scherm, onder toezicht van een groot publiek.

Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt dit jaar voor de eerste keer gehouden en wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoren die een prijzenpakket beschikbaar stellen met een gezamenlijke waarde van 1250 euro. Iedere deelnemer die de kwartfinales bereikt wint al een mooie prijs ter waarde van 50 euro en deelnemers die doordringen tot de halve finales kunnen zelfs kiezen uit prijzen als een 32-inch beeldscherm, een gesigneerd shirt van SC Heerenveen, een Nike trainingspak of een cadeaubon ter waarde van 150 euro.

Deelnemers vanaf 13 jaar kunnen zich aanmelden tot 28 maart via de website www.e-soccer.frl. De kosten voor deelname bedragen 10 euro en een deel van de opbrengst van het toernooi komt ten goede aan Stichting KiKa.