Deze week in De Lawei

Drachten - In De Lawei in Drachten zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

De dag dat ik Robert Long ontmoette…

Robert Long 75 jaar: een mooi moment om zijn liedjes weer te laten horen. De bekende en ook nog onbekende liedjes zijn prachtig gearrangeerd en zullen worden gezongen en verbonden door soms grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen. Hoe hebben de acteurs in de voorstelling hem ooit ontmoet? Dat vertellen ze donderdag 21 maart vanaf 20:00 uur.

Paul de Munnik

Na zijn alom geprezen solodebuut Nieuw komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma Goed Jaar. Hij loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken, en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet, en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt; het zingen van de mooiste theaternummers. Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater donderdag 21 maart vanaf 20:15 uur.

Het Nationale Theater | Onze straat

Eén voordeur. Vier huishoudens. En hoe niets blijft zoals het is. Onze Straat gaat over een straat, in een stad, ergens in Europa. Een straat zoals er duizenden zijn, met een avondwinkel, een wasserette en bewoners die wel een voordeur maar niet hun leven delen. In drie grote scènes zien we hoe de tijd door de straat heen trekt. Je zit rondom de acteurs op het toneel. Tussen de scènes en na afloop van de voorstelling worden hapjes en drankjes uitgedeeld. Deze onvergetelijke theaterbelevenis is vrijdag 22 maart vanaf 20:00 uur te zien.

Zingen met Hollands mooiste

Vroeger was alles mooier: de tijd van de schillenboer, de tijd dat je twee weken lang moest wachten voordat de postbode de brief van je liefje bezorgde. Die tijd zorgt voor een reis langs de vele, nog niet vervlogen, mooie muzikale herinneringen. Zing uit volle borst mee met de mooiste Nederlandstalige hits, ofwel Hollands mooiste, zaterdag 23 maart vanaf 20:15 uur.

Kim van Zeben | Eendje (6+)

Eendje is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Het is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk. Vooraf en na de voorstelling van zondag 24 maart is er iets leuks te doen. De voorstelling begint om 15:00 uur.

Het Amsterdam van Wim Sonneveld

Wandelen door het Amsterdam van Wim Sonneveld was nog nooit zo gemakkelijk. Je hoeft er alleen maar voor plaats te nemen in het theater. Drie jonge liefhebbers brengen daar met foto’s, verhalen en liedjes het leven en werk van Sonneveld terug in herinnering. Deze voorstelling is zondag 24 maart vanaf 14:00 uur te zien. Na de voorstelling is ook nog een toegift in theatercafé Hopper van Siebe Palmen.

Lunchfilm: Un amour impossible

Frankrijk, jaren vijftig. Rachel werkt als eenvoudige typiste wanneer ze de charmante Philippe ontmoet, een intellectueel van gegoede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter... Onder druk van zijn familie weigert Philippe echter beneden zijn stand te trouwen. Jarenlang strijdt ze ervoor om hun dochter erkend te krijgen. Te zien donderdag 21 maart vanaf 10:30 uur. Maak de filmervaring compleet en geniet in Theatercafé Hopper van een heerlijk arrangement. Bezoekers betalen dan maar €17,50 voor een filmkaartje en een volledig verzorgde lunch.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl