Drie voetbalclubs starten in Drachten met Old Stars Walking Football

Drachten - Ook als je niet meer zo snel bent, kun je nog wel voetballen. Bij Old Stars Walking Football mag je namelijk niet rennen. Doe je dat wel, dan krijgt de tegenstander een vrije trap.

Vrijdagavond vanaf half acht is er op het terrein van v.v. Drachten een demonstratie van een nieuwe vorm van voetbal: Old Stars Walking Football. Deze nieuwe vorm van voetbal is gericht op senioren (60+), een groeiende doelgroep. De nieuwe speelwijze heeft landelijk inmiddels een behoorlijke vlucht genomen.

Passie

Sporten in teamverband is populair in Nederland. Wekelijks beleven miljoenen mensen vol passie de wedstrijden van hun favoriete club. Veel senioren willen wel sporten, maar kunnen niet (meer), bijvoorbeeld omdat er onvoldoende passend aanbod is. Senioren benaderen sport en bewegen anders en zoeken ook andere beweegvormen.

Daarom willen voetbalverenigingen v.v. Drachten, v.v. O.N.T. en v.v. Rottevalle deze nieuwe voetbalvorm gaan aanbieden en hiervoor in geheel Smallingerland een 'platform' creëren, zodat dit voor alle senioren in Smallingerland op gepaste wijze kan worden georganiseerd. Samen met Sportbedrijf Drachten wordt gekeken hoe dit vorm gegeven wordt.

Cambuur-Heerenveen

Tijdens de demonstratie laten spelers van de SC Cambuur en SC Heerenveen Old Stars zien hoe het Walking Football wordt gespeeld. Bovendien komen twee gespecialiseerde trainers van de KNVB om nieuwe deelnemers op een verantwoorde manier kennis te laten maken met het tactische spel.

Kijk voor meer informatie over Walking Football op www.oldstars.nl.