Ufkes Greentec finalist Friese onderneming van 2019

Drachten - Ufkes Greentec uit Drachten is maandagavond doorgedrongen tot de finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar (VFO) 2019.

Ufkes Greentec uit Drachten is producent van houtversnipperaars, boomzagen, bosfrezen en stobbenfrezen. 90 procent van de machines wordt in eigen huis geproduceerd van idee, ontwerp tot productie. Rechtstreekse verkoop en service gebeurt vanuit eigen vestigingen in Nederland en Duitsland en wereldwijd via het dealernetwerk. Ufkes Greentec b.v. werkt samen met de klant tot het vinden van de juiste oplossing. Ufkes Greentec producten staan voor hoogwaardige kwaliteit, minder belastend voor het milieu en het hoogste rendement voor de klant.

Scan

Het Drachtster bedrijf moet het in de finale opnemen tegen Bakker Transport & Warehousing uit Heerenveen en Jelle Bijlsma BV uit Gytsjerk. Het proces om tot één winnaar te komen, is gestart met een lange ‘pitchlijst’ van aangedragen ondernemingen. Een werkgroep droeg uiteindelijk zes finalisten voor aan de jury. De genomineerden hebben meegedaan aan de Business Maturity Model (BMM) Scan van Deloitte. Die scan beoordeelt de ‘volwassenheid’ van de genomineerde ondernemingen op het gebied van strategie, mate van innovatie, bedrijfsvoering en financiële resultaten van de deelnemende bedrijven. Dat laatste onderdeel is vervolgens nader uitgediept door financiële specialisten van de Rabobank.

Naast alle kerngegevens die uit de BMM-scan kwamen, de cijfermatige onderbouwing en de presentatie heeft de jury zich bij haar beoordeling laten inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen de bedrijven. Door de mate waarin de bedrijven offensief kansen weten te creëren en benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Door een duurzaam beleid ten aanzien van het menselijk kapitaal én de omgeving en de mate waarin de (financiële) resultaten daarvan inzichtelijk zijn.

Verdieping

In aanloop naar de finale op dinsdag 9 april bezoekt de jury alle drie de finalisten voor een verdieping in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die er werken. De jury bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Joost Pâques van Pâques Technology B.V. en staat onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe. De drie finalisten maken zich op voor de finale waarbij zij zich presenteren aan ondernemend Fryslân, fans en jury.

www.ufkes.net