RSO in actie bij tweede plaatsingswedstrijd

Ureterp - De turnsters van RSO zijn zaterdag in actie gekomen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor Rayon Zuid-Oost wedstrijdgroep 2 plaats in Ureterp.

Als eerste kwamen de meiden van niveau Instap D4 in actie. Vooral op de brug werden goede scores behaald: Afke de Jong werd 1e, Shanaya Wijmenga 2e en Ilana de Haan 4e. Overall werd Shanaya 2e en Afke 3e, en daarmee hebben zij zich geplaatst voor de Friese Kampioenschappen.

Vervolgens was niveau pre-instap 2 D5 aan de beurt. Sirle Bosma werd 1e op sprong, 2e op vloer en 4e op balk. Zo sleepte ze de 3e prijs in de wacht en wist zich daarmee ook te plaatsen voor de Friese Kampioenschappen. Lara van Wieren staat mede dankzij haar goede prestaties op de vorige plaatsingswedstrijd als 1e reserve op de FK-lijst. Annaruth Elzinga deed enorm haar best, maar viel helaas niet in de prijzen.

De jonge meiden van niveau Pre Instap 1 D5 sloten de dag af met nog meer succes. Jana Steegstra werd 1e op vloer, 1e op balk, 4e op brug en 1e overall, en daarmee plaatste ook zij zich voor de Friese Kampioenschappen. Ilse Marije Kielman werd 2e op vloer, 4e op balk en 4e op sprong. De jury bleek streng: door een schoonheidsfoutje op de brug werd ze overall 4e in plaats van 2e.