Gorredijk wint van Havelte

Gorredijk - VV Gorredijk 1 heeft dit weekend met 1-3 gewonnen van vv Havelte.

Gorredijk was al een aantal weken puntloos en verkeerde in de gevaarlijke onderste regionen van de derde klasse; Havelte is daar ook te vinden, maar wist vorige week wel 3 punten weg te halen uit de Knipe. Voor beide ploegen dus een potje waar de belangen groot waren en waar zoals gezegd de weergoden bijna roet in het eten gooide.

Bij aanvang van de wedstrijd was het veld nog redelijk goed bespeelbaar. Scheidsrechter Koning had al wel gewaarschuwd dat wanneer het te gevaarlijk werd de wedstrijd zou worden gestaakt. Maar even na twee uur werd er afgetrapt en het was Gorredijk dat op het drassige veld gelijk de aanval zocht en deze drift naar voren leverde al gelijk resultaat op. Al in de 4e minuut kon Hille van Goinga van dichtbij de al binnen koppen en stonden de bezoekers al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong.

Het moge duidelijk zijn dat op dit veld deze middag goed voetbal onmogelijk was; er werd door beide ploegen veelal de lange bal gehanteerd en ging de geluksfactor ook nog een rol spelen.

Gorredijk bleef in de eerste helft de bovenliggende partij; had het meeste balbezit en creëerde ook flink wat kansen maar vergat daarbij de score verder uit te bouwen. Na 45 minuten vond de uitstekende leidende scheidsrechter Koning dat het tijd werd om even op te warmen en zochten beide ploegen de warme en droge box op.

In de tweede helft had Pluvius (God van de regen) nog een extra verassing voor beide ploegen; het begon te sneeuwen en ook hier werd het veld niet beter van. Havelte begon furieus aan de tweede helft; de ploeg besefte dat de slappe inzet van de eerste helft op deze manier geen punten op zou gaan leveren en het voerde het de druk op de defensie van Gorredijk op zonder echt gevaarlijk te worden.

Gorredijk loerde op de counter en in de 58e minuut wist het eindelijk de voorsprong verder uit te bouwen; de voorzet van de linker kant werd door Patrick Kootstra bij de 2e paal binnen gegleden en stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong.

Het veld werd slechter en het voetbal dus ook; met veelal vallen en opstaan werd er naar het einde geploeterd en liet Havelte een kwartier voor tijd nog even de tanden zien; het wist de aansluitingstreffer te maken maar mocht niet lang van deze weelde genieten; in de daarop volgende aanval wist Tristan Bijlsma de marge weer op 2 te zetten en vonden beide ploegen het toen ook wel welletjes en klonk het eindsignaal als muziek in de oren.

Gorredijk nam verdiend 3 punten mee naar huis. Volgende week komt Renado naar Gorredijk..