Internationaal eremetaal voor Acro Academy

Drachtercompagnie - Tijdens het Maia International Acro Cup hebben gymnasten van Topsportstichting Acro Academy Noord Nederland goud en zilver gewonnen.

In Maia, Portugal, werd van 7 tot 10 maart een groot internationaal acrogym toernooi gehouden: de Maia International Acro Cup. Aan het toernooi doen honderden gymnasten uit ruim 20 landen mee. Topsportstichting Acro Academy Noord Nederland reisde met al haar teams af naar Portugal om zich hier te meten met de internationale wereldtop. En met succes.

In de jongste leeftijdscategorie wisten Carola van Dijk uit Drachten en Inge Stienstra uit Houtigehage een prachtige 5e plaats te behalen en daarmee ruim 30 teams te verslaan. Het paar is een combinatieteam Acro Academy / WSBF Surhuisterveen.

Robin Luinge ui Drachten versloeg er met haar partners Zefanja Nieman & Ilse van Dam nog meer, maar wist de finale net niet te bereiken. Bij de categorie Jeugd groot succes voor Xiao Mei Harms uit Drachtercompagnie. Zij is met partners Lisanne Hulder en Inge Speerstra ook een combinatieteam Acro Academy / WSBF Surhuisterveen en wist met een schitterende oefening de hoogste trede van het erepodium te betreden.

In de finale 12-18 jaar was er een prachtige bronzen medaille voor de imponerende oefening van Marten-Lin Visser uit Boornbergum en zijn partner Tess Offringa uit Bakkeveen. Zij zijn een combiteam Acro Academy SV Donkerbroek net als het damespaar Robin Hooijenga (Oudega) en Anna Koster dat in de finale de zevende plek haalde. Junior 13-19 gymnasten Amber Bosma en Famke van Wieren uit Drachten wisten met hun partner Lian Boersma tegen deze internationale concurrentie een vijfde plaats te halen.

Daarnaast wisten de Junioren1 teams van de Acro Academy derde te worden in de teamcompetitie. Marten-Lin Visser en Tess Offringa kwamen uit in deze leeftijdscategorie, en hun scores werden gecombineerd met die van Anna Koster en Robin Hooijenga en trio Myrthe Tognini, (Bekkeveen), Nova Houtman en Arjenne Steenbergen. De drie teams mochten voor deze bronzen prestatie namens de club een mooie beker in ontvangst nemen. Prachtige resultaten voor de topsportstichting op hun eerste internationale toernooi van het jaar.