Wêz Handich wint cruciale pot in strijd tegen degradatie

Rottefalle/Eastermar - Wêz Handich/DOW heeft zondag met 30-21 in eigen huis gewonnen van directe concurrent ZKC’ 19 uit Zuidwolde.

De overwinning is een grote stap richting handhaving in de Eerste Klasse voor de formatie uit Rottefalle/Eastermar.

Doordrongen van het belang van deze wedstrijd schoot Wêz Handich/DOW uit de startblokken. Meteen nam de formatie van Ljibbe Kuipers een voorsprong van drie doelpunten. Echt doordrukken konden de blauwhemden echter niet. Dit resulteerde in een spannende eerste helft waarin het gat tussen beide ploegen bij de rust uiteindelijk 1 doelpunt was.

De tweede helt begon Wêz Handich/DOW een stuk minder furieus. Luttele seconden na het fluitsignaal voor het begin van de tweede helft stond het namelijk alweer gelijk. Lange tijd wisten beide ploegen elkaar vervolgens in evenwicht te houden. Sterker nog 10 minuten voor het eindsignaal kwamen de blauwhemden voor het eerst op achterstand.

Coach Ljibbe Kuipers twijfelde niet en voerde een aantal tactische wissels door. Zeer succesvolle wissels overigens, want ik een vloek en een zucht was de achterstand weggepoets. De overtuiging bleek terug te zijn in de ploeg, want dit keer wist Wêz Handich/DOW wel door te drukken. In de laatste tien minuten werd de korf meermaals gevonden, wat uiteindelijk resulteerde in een score van 30-21. Op de valreep dus toch nog een ruime overwinning.