KV Drachten-Van der Wiel wint van KV Waterpoort

Drachten - KV Drachten/Van der Wiel heeft zaterdag met 28-22 gewonnen van KV De Waterpoort uit Sneek.

Het was Drachten dat voortvarend opende en binnen een paar minuten de 3-0 op het bord had. Daarna deed Waterpoort via vooral de heren wat terug en maakte er samen met de Drachtsters een aantrekkelijk schouwspel van.

Aan het eind van de eerste helft leek Drachten een gaatje te slaan maar De Waterpoort dichtte met veel energie het gat toch weer. Drachten had het betere van het spel maar vooral de heren van de Waterpoort speelden niet alleen goed maar ook vooral fysiek sterk.

De foutloos leidende scheidsrechter Johan Vries uit Groningen was ook niet kinderachtig en liet veel gaan. Af en toe riep hij de Snekers tot de orde als ze te ver gingen. De ruststand was 12-11 in het voordeel van de Drachtsters en dat beloofde veel goeds voor de tweede helft.

Het talrijke publiek werd in de sfeervolle SnijNoordhal ook de tweede helft getrakteerd op een aantrekkelijk potje korfbal met alles erop en eraan. Gaande de tweede helft sloeg Drachten weer een gaatje, een beslissend gaatje naar later bleek. De Waterpoort leek toen de tol te moeten betalen voor hun zware fysieke werk hoewel de Sneker heren scherp bleven.

De inzet van Frank Bruin en Nick Huitema, samen goed voor bijna de helft van doelpunten van Waterpoort, verdient een eervolle vermelding. Op 22-19 was het verzet gebroken en toen ook nog Wilfred Oostra met scherp begon te schieten was de wedstrijd gelopen en eindigde in een verdiende 28-22 overwinning. De mooiste goal van de wedstrijd was zonder twijfel voor Wilfred Oostra die vanuit de hoek voor de jurytafel een zogenaamde hoekie maakte.

Omdat concurrenten De Wâlden en Ritola hun wedstrijden verloren voert Drachten door de winst op De Waterpoort de ranglijst weer aan. Met nog drie wedstrijden te gaan waarvan twee tegen naaste concurrenten CSL en De Wâlden heeft Drachten alles weer in eigen hand maar eenvoudig zal het niet worden. Ook de concurrenten spelen onderling nog om de punten en daar gaan dus ook nog spaanders vallen. Spannend blijft het dus tot de laatste wedstrijd.

De scores voor Drachten:

Jennie Terpstra 5, Wilfred Oostra 5, Siemen Jan Miedema 5, Ilse v.d. Meulen 4, Wim Braam 3, Lyssa v.d. Ende 3, Milan Mulder 1, Anouk de Boer 1, Doenja Payer 1.