Drachtster Boys wint van Team Alkmaar

Drachten - Drachtster Boys/HR Piping VR1 heeft dit weekend met 4-3 gewonnen van Team Alkmaar/Sportstars VR1.

In veel gevallen is de paal van een doel niet de gewenste medestander voor het maken van doelpunten. Hoe vaak hoor je niet dat een schot op de paal een doelpunt voorkomt. Echter, plaats je een speelster bij de tweede paal en die speelster wordt aangespeeld dan is de kans groot dat er wel wordt gescoord. Zaterdagavond was dat tweemaal het geval. Aruni Westerhout op aangeven van Anita Vellema en Sieta de Vries scoorde op aangeven van Esra van der Heide. Tel hierbij twee doelpunten op van Jessie Prijs en je ziet de score van de Drachtster meiden.

De tot gisteren op de 3e plaats acterende ploeg uit Alkmaar was met name in de eerste helft slordig in balbezit en wist weinig kansen te creëren. Totdat Inge Woldhuis geblesseerd op de grond lag en vanuit de spelhervatting Aike Verschoor de 3-1 op het scorebord zette.

De tweede helft gingen beide ploegen volop druk zetten op elkaar en dus ontstond er veel ruimte achter beide verdedigingen. De meiden van Drachtster Boys/HR Piping konden hier beter mee omgaan en op aangeven van Marleen Reenders scoorde Jessie Prijs de 4-1. In de laatste minuten kreeg Team Alkmaar nog een vrije trap die ingeschoten werd door voormalig Drachtster Boys speelster Lotte Donath: 4-2. Hierna volgde nog een 10 meter-trap die voortreffelijk werd gestopt door keepster Anna Reitsma en nog een tegen doelpunt (4-3) vanuit de meevoetballende keepster in de laatste seconden van de wedstrijd maar de overwinning was een feit. Nog een mooie bijkomstigheid. Richelle Gordijn (k) mocht, na anderhalf jaar knieblessure leed, weer aansluiten bij de selectie.

Volgende week vrijdag 15 maart speelt Drachtster Boys/HR Piping uit tegen Drs. Vijfje te Groningen.

Selectie Drachtster Boys/HR Piping: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Marleen Reenders, Aruni Westerhout, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Sieta de Vries en Richelle Gordijn.

Selectie Team Alkmaar: Roxy Klaver, Inge Woldhuis, Marintha Louwse, Milenca van Ee, Milicia Keijzer, Lotte Donath, Lotte Hopman en Aaike Verschoor.