Duitse overwinning ONT op Waskemeer

OPEINDE - ONT heeft zaterdag in blessuretijd met 2-1 gewonnen van Waskemeer, een zogenoemde Duitse overwinning.

ONT had nog wel wat goed te maken tegen Waskemeer. Uit werd kansloos met 5-1 verloren. Waskemeer strafte toen matig uitverdedigen van ONT in de eerste helft af met vier goals. Inmiddels heeft ONT wel de tering wat naar de nering gezet. Er zit wat meer realisme in het spel. Als voetballend uitverdedigen niet kan, dan is een lange bal ook een oplossing. Een aandringend Waskemeer dwong ONT in de tweede helft vaak tot die spelopvatting. Het team wil graag anders spelen, tegen Waskemeer leverde het realisme uiteindelijk wel drie punten op.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. In de derde minuut landde de bal uit een vrije trap op de bovenkant van de lat. De lat zou niet de laatste keer ONT helpen. Een volgende mogelijkheid voor Waskemeer diende zich aan met een vrije trap op twintig meter van het ONT-doel. Jurrien Hummel kwam niet verder dan een schotje dat in de grijpgrage handen van ONT doelman Hidde Ament landde.

Toch wel een beetje onverwacht kwam ONT op 1-0. Hielke Knippels streepte de bal vanaf een meter of dertig over Waskemeer doelman Mechiel van Valen tegen het net. Bouwe Veenstra strafte daarna twijfel in de ONT verdediging bijna af, de inzet ging via de buitenkant paal naast. Ament pareerde daarna een inzet van Tim Haven en Nick Haven kopte in kansrijke positie naast. De kansjes waren dus voor Waskemeer, maar ONT speelde zeker geen slechte eerste helft. Voetballend was het in orde maar het creëren van kansen was niet top.

De eerste kans in de tweede helft was voor ONT. Dennis Bakker stak de bal fraai op Michel Weisser en de ONT aanvaller zag de boogbal richting tweede paal al tegen het net kletsen. Dat ging niet door, de bal ging over het doel. Waskemeer besloot inmiddels het voetbal overboord te gooien en ONT met opportunisme te bestrijden. Dat gaf veel chaos voor het ONT-doel en mede daardoor eiste Ament een hoofdrol op. De ONT-doelman bokste een vrije trap van Jurrien Hummel uit zijn doel, keek een kopbal van Rick Haven op de lat en tikte de bal uit een vrije trap van opnieuw Hummel uit zijn doel.

De volgende twee doelpogingen van Waskemeer gingen via de vingers van de ONT doelman via de lat over. Acht minuten voor tijd moest Ament toch capituleren. Een door de prima leidende scheidsrechter Oostwoud uit Balkbrug gaf een terechte strafschop en die werd benut door Hummel.

Gezien het aandringende Waskemeer leek op dat moment een gelijkspel voor ONT het maximaal haalbare. Totdat de derde minuut van de blessuretijd aanbrak. ONT-doelman Ament beschikt over een fantastische uittrap en zo’n uittrap leidde de winnende ONT treffer in. Door de uittrap kwam Dennis Bakker in een één tegen één situatie. De verdediger van Waskemeer verkeek zich op de bal en Bakker had een vrije doortocht naar het Waskemeer doel. De ONT-er rondde bekwaam af.

En zo kon ONT drie zwaar bevochten punten op het conto bijschrijven. Net als vorige week was de inzet van het hele team om door een ringetje te halen. Er werd gestreden voor elke meter. En daarmee dwing je geluk blijkbaar ook af. Vorige week was er een late gelijkmaker en tegen Waskemeer een heel late winnende treffer. Tel daarbij op dat ONT doelman Ament bij enkele reddingen gebruik maakte van het engeltje op de lat.

ONT-trainer Jan Hulzinga was natuurlijk blij met het resultaat en keek ook al even vooruit. „Ik ben ontzettend blij voor en enorm trots op de groep. Ondanks de opportunistische speelstijl van de tegenstander, de constante druk in de tweede helft en een late tegentreffer zijn ze er alles aan blijven doen en hebben ze enorm hard gewerkt. Dat het dan een keer meezit moest er bijna van komen. Daarnaast hebben we de eerste helft zo nu en dan laten zien ook goed te kunnen voetballen. Aan dat spel moeten we ons vasthouden in de opmaat naar de komende wedstrijden. Wat dat betreft wordt de wedstrijd tegen een voetballende ploeg als Veenhuizen aankomende week zeer interessant. En met dezelfde energie als de afgelopen week is ook daar een resultaat zeker mogelijk.”

ONT speelt komende zaterdag uit tegen Veenhuizen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Sjouke Walinga