Odensehuis Dirk Baron viert 1-jarig bestaan

Drachten - Odensehuis Dirk Baron, gevestigd in Sûnenz, viert donderdag 14 maart haar 1-jarig bestaan met kleinschalige activiteiten, waaronder muziek en een feestelijke lunch.

Het Odensehuis is een gemoedelijk inloophuis, waar iedereen die met dementie te maken heeft welkom is. Het Odensehuis is twee dagen per week open en ruim 200 unieke bezoekers hebben het afgelopen jaar het Odensehuis bezocht. Onderzoek heeft aangetoond dat het Odensehuis goed aansluit bij de behoefte van de bezoekers en dat men tevreden is over de geboden zorg.

Ruim een jaar geleden is vanuit een samenwerking van De Kwadrantgroep, Gemeente Smallingerland en ZuidOostZorg het Odensehuis opgericht. De drijfveer is de overtuiging dat mensen met dementie langer gezond en zelfredzaam thuis kunnen blijven wonen als zij een plek hebben waar ze in eigen tempo en naar eigen vermogen meedoen en meetellen in de maatschappij, waar ze gewaardeerd en aangesproken worden op hun kwaliteiten om wie zij zijn.

Aansluit bij behoefte

Het Odensehuis Dirk Baron is elke maandag en donderdag van 10:00 tot 16:00 uur open. Inmiddels hebben ruim 200 unieke bezoekers, mensen met dementie, mantelzorgers en hun naasten de sfeer het Odensehuis Dirk Baron in Drachten bezocht. In totaal is dit circa 1.250 bezoeken aan het Odensehuis. Onderzoek onder de bezoekers heeft aangegeven dat het Odensehuis goed aansluit bij de behoefte van de bezoekers en dat men tevreden is.