Fotochallenge: kiek je favoriete speel- of sportplek

Drachten - In de Week voor de Gezonde Jeugd (11 tot en met 15 maart) start JOGG Smallingerland de Fotochallenge 'Mijn favoriete buitenspeelplek'.

Wie de mooiste foto weet te maken van haar of zijn favoriete buitenspeelplek of -sportplek in Drachten of omgeving, wint een (sport)outfit naar keuze ter waarde van 100 euro. De waardebon is te besteden bij Leffel Sportswear Drachten.

Foto's kunnen tot 1 april 2019 ingestuurd worden per mail naar Ytsje Damstra: y.damstra@smallingerland.nl. Vermeld hierbij duidelijk de naam van de fotograaf en de locatie van de foto. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie over de fotochallenge op www.cjgsmallingerland.nl.

Omgevingsontdekker

Bewegen in Drachten kan altijd en overal. Op de website www.bewegenindrachten.nl staat een omgevingsontdekker. Deze website is een hulpmiddel om te ontdekken waar in Drachten gesport en gespeeld kan worden. Denk hierbij aan skaten, skeeleren, zwemplekken, volleybal, sportparken, tennis, voetbal (pannakooi), ruitersport, info over wandel- en fietspaden en dergelijke. Aanvullingen en tips voor deze online omgevingsontdekker kunnen gemaild naar communicatie@smallingerland.nl.

JOGG

Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en om van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.