Extra voorstelling na succesvolle primeur op Nijegaster toneel

Nijega - Een groep jongeren speelde zaterdag voor het eerst in de geschiedenis van Toanielselskip Nij Begjin hun eigen voorstelling: 5%Lov.

Aansluitend speelden de volwassenen het stuk In lokkige jierdei? en die unieke combinatie heeft ervoor gezorgd dat alle voorstellingen uitverkocht zijn. Daarom is besloten om op zaterdag 16 maart een extra voorstelling te geven.

Het stuk 5%Lov wordt geregisseerd door Folkert Wesseling en speelt zich af in een keet. De jeugd drinkt een biertje of een frisje, danst met elkaar en ze hebben het vooral gezellig. Dan komt er een moment dat de sfeer verandert. Is het nog wel zo gezellig?

Na het stuk van de jeugd staan de volwassenen op de planken. In In Lokkige jierdei? krijgt de toeschouwer een kijkje in het huis van Gryt Hoekstra. Een dag voor haar verjaardag is het een drukte van belang. Iedereen komt langs. Gryt begrijpt er niets van en vindt dat ze allemaal een dag te vroeg zijn. Ze is tenslotte de volgende dag pas jarig. Maar zijn ze wel te vroeg?

Het komischs stuk van Hugo Renaerts is vertaald in het Fries door Hinke Wolthuizen. Hendrik van der Heide heeft de regie.

Kaarten kunnen gereserveerd worden op telefoonnummer 06-10770431, maandag-vrijdag tussen 19.30 en 21.00 uur of via een mail aan: nijbegjin@gmail.com

Alle avonden beginnen om: 20.00 uur

www.nijbegjin.nl