’t Daalders Plakje wordt onderdeel van Zorginitiatief de Bosk

Drachtstercompagnie - Om de zorg in ’t Daalders Plakje in Drachtstercompagnie te kunnen continueren wordt deze locatie onderdeel van Zorginitiatief de Bosk.

’t Daalders Plakje is een kleinschalig zorgcomplex in Drachtstercompagnie voor mensen met een verzorgings- of een verplegingsvraag die niet meer thuis kunnen wonen. Het zorgcomplex bestaat uit 6 privé-appartementen, een gezamenlijke woonkamer en een eetruimte. ’t Daalders Plakje biedt 24 uur per dag, 7 dagen in de week professionele zorgondersteuning. Bovendien worden in en om de boerderij dagbestedingsactiviteiten aangeboden.

Overname

Corrie de Boer opende Daalders Plakje het in juli 2017 naast haar werk in de thuiszorg, maar moest vorige maand noodgedwongen het faillissement aanvragen. Vorige week is overeenstemming bereikt over de overname, waardoor de zorg kan verder gaan. Zorginitiatief de Bosk ziet de overname van ’t Daalders Plakje als een uitbreiding van het huidige zorgaanbod. In de komende periode wordt gekeken naar de invulling van de continuering.

Zorginitiatief de Bosk is in 2010 begonnen als gezinshuis in Harkema en heeft daarnaast ook (woon)trainingshuizen voor jongeren in Drogeham. Vanuit 3Zorg Daniël biedt de organisatie kindzorg en dagbesteding aan (jong)volwassenen. Bij De Bosk staat saamhorigheid, geborgenheid, warmte en het bieden van structuur binnen een kleine en veilige setting centraal. De visie van De Bosk is dat ieder mens uniek is en ongeacht zijn of haar achtergrond of beperking gezien mag worden.

www.debosk.nl