Ontdek de zorg bij Alliade

Drachten/Gorredijk - Meerdere organisaties van Zorggroep Alliade laten werkzoekenden en geïnteresseerden tijdens de week van Zorg en Welzijn kennismaken met de zorg. Er zijn banenmarkten, open dagen en er is een heuse Expeditie Alliade.

Expeditie Alliade

De expeditie is een ludieke manier om in één dag kennis te maken met zowel de ouderenzorg als de gehandicaptenzorg. Er zijn er leuke activiteiten op verschillende plaatsen en de reistijd wordt benut om begeleiders en verpleegkundigen te laten vertellen over hun werk.

Banenmarkten

Tijdens de banenmarkten komen vraag en aanbod bij elkaar. Werkzoekenden kunnen direct solliciteren op vacatures van Talant, Meriant, WIL, Reik en Alliade, en alles vragen over de beschikbare functies. Zo maken ze op een leuke en laagdrempelige manier kennis met de zorgorganisaties en maken meteen kans op een baan.

Bijzonder welkom bij open dagen

Gewoon even binnenlopen en de zorg ontdekken kan bij de twaalf locaties van Ondernemend Talant, verspreid over heel Friesland. De medewerkers (veelal met een beperking) zijn trots op hun werk en laten dit graag zien tijdens hun reguliere openingstijden. Ook de locaties van Meriant en locatie Puccini State (onderdeel van de Friese Staten) openen de deuren voor bezoekers. Dit doen zij zaterdag 16 maart.

Week van Zorg en Welzijn

De jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn start maandag 11 maart en eindigt zaterdag 16 maart. Deze landelijke week is bij uitstek de gelegenheid om te laten zien wat de zorgorganisaties van Alliade te bieden hebben. En het is ook hét moment om werkzoekenden, zij-instromers en herintreders een realistisch beeld te geven van het werken in de zorg. Een totaaloverzicht van alle activiteiten van Alliade staat op www.alliade.nl/WVZW.