Alle Smallingerlanders gratis naar Museum Dr8888

Drachten - Alle inwoners van de gemeente Smallingerland mogen dit jaar gratis naar Museum Dr8888. Wethouder Marjan Sijperda ontving donderdag symbolisch de 55.797 kaartjes uit handen van Museumdirecteur Paulo Martina.

Om het succes van vorig jaar te vieren, toen het Museum bijna het record van topjaar 2017 evenaarde, trakteert het museum samen met de gemeente alle bewoners van Smallingerland op vrijkaartjes. Wethouder Cultuur Marjan Sijperda vindt de actie geweldig.

Legacy

,,Het is onze missie om in het kader van Legacy LF2018 projecten te initiëren, te stimuleren en om de mienskip van Smallingerland op een laagdrempelige manier mee te laten doen in allerlei vormen van cultuurparticipatie. Die lage drempel is met dit initiatief een feit.”

Paulo Martina: ,,Onze ervaring is dat geld de grootste drempel is voor de meeste mensen uit de regio. Zodra we aankondigen dat er een dag gratis toegang is of als we advertenties met kortingsacties in de krant zetten komen er veel meer mensen uit de omgeving op af. Dit plan kan helpen om meer mensen uit de regio binnen te krijgen, ook de mensen die normaal niet snel een museum binnenlopen. Dan kunnen we laten zien dat we een museum voor jong en oud zijn. Juist nu, in een tijd van bezuinigingen voor het museum leek het ons goed om met dit soort acties te tonen hoe belangrijk het museum is als schatbewaarder van het DNA van Smallingerland. Ik zou zeggen, maak gebruik van deze actie en ontdek je eigen museum!”

Derving

De gemeente betaalt 15.000 euro om tegemoet te komen aan de derving van inkomsten voor het museum. De toegang is alleen gratis op vertoon van een geldige legitimatie en op papier een bewijs van adres in Smallingerland. Meer informatie over de voorwaarden is op de website van Museum Dr8888 te vinden (www.museumdrachten.nl).