Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland heet Adenium

Drachten - De Holding van OPO Furore en PCBO Smallingerland heet voortaan Adenium.

Sinds 1 januari 2019 vormen OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. samen een holding. Dit is een bestuurlijke vorm waarbij de beide onderwijsstichtingen hun eigen identiteit en naam behouden maar wel heel nauw samenwerken. En bij zo’n nieuwe organisatie hoort een nieuwe naam. Die is dinsdag bekend gemaakt.

Vanuit de gehele organisatie hadden medewerkers de mogelijkheid om een naam in te sturen voor de holding en vervolgens kon er gestemd worden op de ingezonden namen. Daarbij kwam de naam Adenium als beste uit de bus.

Adenium is de Latijnse naam van de woestijnroos. Een bijzondere plant met meerdere stammen, deze stammen vormen samen de basis voor een prachtige bloei.

,,Verschillende delen (stammen) van de holding vormen samen de basis voor de groei en bloei van al onze leerlingen. Ze versterken elkaar, zijn met elkaar verbonden. Maar wel allemaal individueel herkenbaar. Binnen de holding Adenium blijven de beide dochters OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. hun eigen naam hanteren. Het werken binnen de holding heeft onder andere als voordeel dat er heel nauw kan worden samengewerkt tussen de dochters om zo het beste onderwijs te kunnen bieden aan alle leerlingen’’, aldus de onderwijskoepel in een persverklaring.