Freerunners leven zich twee dagen uit op IFKF in Jubbega

Jubbega - Het Iepen Frysk Kampioenskip Freerunnen is dit weekend weer uitgedraaid op een prachtige demonstratie van wat het menselijk lichaam allemaal kan.

Ook de freerunners van Karin’s Fit en fun uit Beetsterzwaag sprongen zich in de prijzen tijdens het mega-event. Jack Leemans wist na een prachtige flow met ondermeer een palmflip en een tunnelflip een prachtige tweede plaats te halen. Yannick Schaap legde beslag op de derde plaats bij de speed tot en met 15 jaar. Maikel Steensma was de snelste van iedereen: hij had 2 seconden over op nummer 2. Het werd beloond met goud en goodies.

Het IFKF kende twee verschillende categorieën, namelijk Speed en Style. Elk onderdeel vergt verschillende combinaties van uithouding, skills, techniek en creativiteit en elke categorie was opgedeeld in drie verschillende leeftijdsgroepen (onder de 10, 11-14 en 15 jaar en ouder) en daarbinnen waren weer aparte subgroepen. Voor elke leeftijdscategorie had de organisatie een geschikt parcours uitgezet, zodat de uitdaging voor alle deelnemers even groot was.

www.ifkf.nl

Foto’s Jessica Tuinstra