Philipsdirecteur opent het Innovatiecentum op Liudger

DRACHTEN - Csg Liudger heeft sinds vanmiddag een Innovatiecentrum in de vestiging aan de Splitting.

Philipsdirecteur Binne Visser, tevens voorzitter van het Innovatiecluster Drachten, opende het vanmiddag vanuit de vestiging aan de Raai.

Het innovatiecentrum wordt de plek voor de docenten van alle vijf vestigingen van Liudger in Drachten, Waskemeer en Burgum om te experimenteren met moderne leertechnologie en te werken aan hun digitale vaardigheden. Er zijn onderwijs- en ICT-experts in het centrum aanwezig, om de docenten te helpen. De inventaris is mobiel, zodat het materiaal overal kan worden gebruikt, ook bijvoorbeeld in een basisschool.

Het centrum is er dan ook niet alleen voor medewerkers en leerlingen van CSG Liudger, maar ook maatschappelijke organisaties, bedrijven en (onderwijs)instellingen uit de regio kunnen in de toekomst gebruik maken van de ruimte en de beschikbare inventaris. De inventaris is flexibel en voortdurend in ontwikkeling.

Liudger heeft bedrijven gevraagd om mee te investeren in innovatieve toepassingen voor het onderwijs. Veel bedrijven zagen hier het belang van in en hebben materiaal beschikbaar gesteld, zoals een VR-set, een opnamestudio, een VR-backpack, een HP Sprout en een Dell Canvas.

Liudger is de eerste vo-school in Noord-Nederland met een eigen innovatiecentrum. ,,We zien het als onze taak om kwalitatief uitstekend onderwijs te bieden aan onze leerlingen. Dat begint met goed lesgeven en daarmee met de professionaliteit van docenten. We willen de mogelijkheden van moderne technologie benutten om ons onderwijs nog beter aan te laten sluiten bij de belevingswereld en behoefte van onze leerlingen,” aldus bestuurder Joop Vogel.

Foto’s Harry van der Linde