Gemeente besteedt opslag van weesfietsen nog even uit

DRACHTEN - De gemeente heeft de overeenkomst verlengd met Pack & Zo over de opvang van weesfietsen en fietswrakken.

Eerder viel de opslag van gevonden fietsen waarvan geen eigenaar bekend was onder de verantwoordelijkheid van de inmiddels opgeheven SVS. Per 1 januari 2018 heeft de gemeente de taak omtrent weesfietsen/fietswrakken van de SVS overgenomen en voor een jaar geregeld met Pack & Zo. Die overeenkomst was officieel per 31 december 2018 afgelopen, maar de gemeente had op dat moment nog geen alternatief voor de opslag van de fietsen.

Stalling

Het verlengen van de overeenkomst is noodzakelijk omdat de opslag van fietsen geregeld moet zijn. Maandelijks worden er meerdere weesfietsen en fietswrakken weggehaald en deze moeten worden gestald. De weesfietsen worden door de gemeente geregistreerd en moeten een bepaalde termijn worden bewaard (afhankelijk van de geschatte waarde van de fiets).

De burgemeester heeft de afdeling Vergunningen en Handhaving volmacht gegeven om de overeenkomst (tussentijds) op te zeggen. Er zijn namelijk plannen om deze taak uiteindelijk in eigen beheer te gaan uitvoeren. Daarom is de mogelijkheid tot een tussentijdse opzegging vanaf 1 juli 2019 opgenomen met een opzegtermijn van een maand.

Bij de overdacht van de taken van SVS naar team V&H is structureel 14.000 euro begroot voor beheer en opslag weesfietsen.