Solo Bewindvoering start met nieuwe vorm van budgethulp

GORREDIJK - Solo Bewindvoering heeft een nieuwe vorm van budgethulp opgezet. „Een product waarmee de zelfredzaamheid van de cliënt positief wordt gestimuleerd”, legt Monique van Beek uit. Gemeentes in de regio blijken zeer geïnteresseerd en vanuit diverse gemeentes, waaronder Opsterland, zijn zelfs de eerste klanten al aangemeld.

Sinds april vorig jaar runt Van Beek vanuit Oosterwolde haar eigen onderneming Solo Bewindvoering, maar is werkzaam in meerdere regio’s. „Ik heb inmiddels veel ervaring in deze branche. In de praktijk blijkt er veel vraag naar hulp bij financiële problemen, maar bewindvoering gaat soms net een stap te ver. Het is een goede oplossing voor een groot deel van de mensen, maar er blijft een deel dat financieel zelfstandiger wil en vaak ook kán blijven.”

Solo Bewindvoering kan niet alleen ingeschakeld worden als bewindvoerder, maar biedt ook budgetbeheer aan. „Dit kan snel rust en ruimte creëren bij financiële problemen, maar is wel behoorlijk vrijblijvend en werkt dus zeker niet voor iedereen. Met Solo Budget kunnen we nu persoonlijk maatwerk aanbieden.”

In het geval van Solo Budget moet iemand zich weliswaar verplicht aan de door Solo Bewindvoering gestelde regels en afspraken houden, maar blijft in principe wel zelfstandig. „Dit stukje zelfredzaamheid is erg belangrijk. Je geeft mensen het vertrouwen dat ze het zelf kunnen. Ze mogen eigen keuzes maken en dat helpt enorm bij het bewustmakingsproces.”

Hiervoor heeft het bedrijf ook speciaal een bewustwordingsspel ontwikkeld. “Hiermee kunnen we alles heel mooi inzichtelijk maken. Wil je graag € 10,- extra uitgeven aan een telefoonabonnement, dan gaat dat dus ten koste van bijvoorbeeld de boodschappen of kleedgeld.” Hiernaast wordt er bij iedere intake berekend welke besparingen er mogelijk zijn op de vaste lasten, zoals verzekeringen, abonnementen en energiekosten.

Na een voortvarende start in Opsterland maken inmiddels diverse omliggende gemeentes gebruik van het maatwerkproject. Inmiddels lopen er ook al gesprekken met andere gemeentes in de regio. “We zien deze vorm van financiële hulp wel al in het zuiden, maar in deze regio bieden wij het nu als enige aan.”

Door de uitbreiding van het dienstenpakket is het team van Solo Bewindvoering versterkt met de medewerkers Fokje Bijzitter en Gery de Vries. “Er is namelijk ook steeds meer vraag naar onze bewindvoering. Wij zijn kleinschalig en bieden de mensen één vast aanspreekpunt. Hierdoor kunnen we snel en adequaat reageren en dat wordt als zeer waardevol en prettig ervaren.”

Wie meer wil weten over Solo Budget, kan contact opnemen via telefoonnummer 0516-232002.