Succesvol weekend voor Adonis Drachten

Drachten - Alle 13 teams van de D/E-lijn van Adonis Drachten kwamen verspreid over dit weekend in actie tijdens de derde en de vierde plaatsingswedstrijd, waarbij liefst 9 medailles werden gewonnen.

Zaterdag kwamen 11 teams in actie. De ochtend begon ontzettend goed met een zilveren medaille voor het E-jeugd paar Noa Cuijpers (Drachten) en Esmeé de Wind (Drachten). In dezelfde categorie zetten Eliza Bergsma (Drachten) en Marenthe Brouwer (Heerenveen) ook een nette oefening neer. De E-junioren groep Ilva van Dijk (de Wilp), Imare Schuurman (Ureterp) en Inge Meijer (Drachten) kregen ook het zilver omgehangen, net zoals het D-senioren paar Janna Douma (Drachten) en Yfke de Klein (Elsloo).

Goud was er voor de D-senioren groep Nynke Smits (Steenwijk), Elles van der Weg (Oldeholtwolde) en Ilse van Gelderen (Tuk), voor het E-jeugd mixpair Stijn van de Honing (Drachten) en Lynthe Huizinga (Leek) en het E-senioren paar Laura Schreiber (Drachten) en Lotte de Hamer (Drachten). Brons werd gehaald door het D-junioren paar Nina Rozema (Drachten) en Zoey van Hoving (Goutum).

Zij werden opgevolgd door hun teamgenoten Renate Talsta (Kollum) en Arenda vaan der Veen (Drachten), het combiteam met C.G.V. Wardy. Sarah Douma (Drachten) en Feliene Baron (Kornhorn) kwamen ook uit in de D-junioren draaiden een strakke oefening. E-junioren Amber Schreiber (Drachten) en Femke de Hamer (Drachten) draaiden ook een top oefening.

Zondag waren nog eens vier teams aan de beurt. E-junioren Ashley Veenema (Drachten) en Linn Jellema (Drachten) lieten en werden knap 4e. Anna Peters (Drachten) en Laura Woudstra (Ureterp) werden 1e in de categorie D-jeugd. Mirthe Mulder (Drachten) en Elynn Veenema (Drachten) kregen de zilveren medaille omgehangen in de categorie D-junior. Renate Talsta en Arenda van de Veen werden 4e in deze categorie.