WH/DOW heeft de eerste punten binnen

Rottevalle - Voor de selectie van WH/DOW begon dit weekend de competitie in de tweede klasse. Na een goede voorbereiding was de ploeg, onder leiding van Ljibbe Kuipers, klaar voor de strijd tegen Olympia in Twijzel.

Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal wijzigingen in de selectie. Zo was dit het debuut van Emma van Holsteijn, die overigens vandaag een uitstekende wedstrijd speelde. Pietterroel Bouwmeester is weer aangesloten bij de selectie en ook Betty Jansma is teruggekomen en komt weer uit in het blauwe shirt.

WH/DOW begon stroef aan de wedstrijd en dat resulteerde in een 4-1 achterstand. De eerste 10 minuten had WH/DOW door de zeer energieke start van Olympia nodig om haar eigen spel weer te vinden. Op 4-3 werd er een strafworp gemist door Olympia en dat was tevens het keerpunt in de wedstrijd. Hierna nam de ploeg de wedstrijd over.

Pieter Veenstra werd vervangen door Teun Zuiderveld die een voorsprong neerzette van 4-8. Waar het vak eerst moeite had met de lengte van de tegenstander, wist het gedurende de wedstrijd steeds beter ermee om te gaan. Het andere vak, met Michiel Veenstra, Anne Zuiderveld, Emma van Holsteijn en Betty Jansma zorgde vlak voor rust met hun dynamische spel voor de 5-9 door middel van een doorloopbal van Anne Zuiderveld.

De emoties in de wedstrijd liepen soms hoog op en het was aan scheidsrechter K. de Vries om ervoor te zorgen dat beide ploegen in bedwang werden gehouden. Olympia vocht en deed er alles aan om terug te komen, maar kwam de tweede helft lastig tot scoren. Scheidsrechter de Vries floot af op een stand van 8-20. De eerste twee punten van de competitie zijn binnen. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zondag 16 september 14:30 u in Rottevalle, tegen SIOS uit Wolvega.