Singelland tweemaal in de prijzen bij Friese Vakkanjers

Drachten/Leeuwarden -Bij de Vakwedstrijden Skills Talents voor Friese vmbo-kampioenen bij het Friesland College zijn leerlingen van osg Singelland twee keer in de prijzen gevallen.

Aanstormende talenten van het vmbo zetten donderdag hun beste beentje voor op het Friesland College in Leeuwarden. Ruim 40 laatstejaars vmbo-leerlingen uit de hele provincie bonden de strijd met elkaar aan om het Fries kampioenschap in hun eigen vakgebied.

Deze provinciale kampioenschappen vonden plaats onder de vlag van Skills Talents. Ze dienden ook als selectie voor de nationale titelstrijd voor vmbo'ers in de RAI op de eerste lentedag dit jaar.

Winnaars

De toppers betraden het strijdperk in zes richtingen. De winnaars per richting werden uiteindelijk:

Dienstverlening & Producten: 't Schylger Jouw, Terschelling

Economie & Ondernemen: Kei College, Heerenveen

Horeca, Bakkerij & Recreatie: CSG Comenius, locatie Zamenhof, Leeuwarden

Media, Vormgeving & ICT: OSG Singelland, Drachten

Produceren, Installeren & Energie: OSG Singelland, Drachten

Zorg & Welzijn: Linde College, Wolvega

Criteria

De teams, elk bestaande uit drie leerlingen, kregen de taak om verschillende lastige opdrachten uit te voeren. Daarnaast was het belangrijk dat de vakkanjers-in-de-dop goed samenwerkten met hun teamgenoten. En ook een handige planning in elkaar konden zetten. Een vakkundige jury lette daar scherp op. Bovendien keek ze toe of de leerlingen al hun competenties lieten zien tijdens de wedstrijd.

Fryslân Vikings

Alle teams bleken bijzonder aan elkaar gewaagd en het kwam soms op details aan om uiteindelijk een winnaar aan te kunnen wijzen. Deze kampioenen maken vanaf nu deel uit van de zogeheten ‘Fryslân Vikings’, die onze provincie mogen vertegenwoordigen tijdens de nationale finale van de beroepenwedstrijden Skills Talents 2019. Deze vinden op 21 maart plaats in de RAI in Amsterdam.

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen via deze vakwedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom naadloos aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen uit het gehele land.

Foto’s Friesland College