Gurbe Douwstra presenteert nieuwe singel en videoclip

Drachten - Van de Drachtster zanger en liedjesschrijver Gurbe Douwstra is onlangs de nieuwe singel ‘As it myn tiid is’ verschenen en inmiddels is ook de bijbehorende videoclip uitgebracht.

De singel is geheel gratis te downloaden via de website www.gurbedouwstra.nl. Voor de echte ‘schijf’-liefhebbers is, in beperkte oplage en tegen onkosten, een gesigneerd en genummerd exemplaar te bestellen. De videoclip is te zien op genoemde website en onder andere via de Facebook-pagina’s van Gurbe Douwstra.

Opmaat naar een vierde album

De singel is de opmaat naar een nieuw, vierde album van Gurbe Douwstra, waarvan de release dit najaar is gepland. ‘As it myn tiid is’ is een melancholieke ballade met een inhoudelijk welhaast filosofische tekst over de zin van en het doel in het leven. Met als opbeurende conclusie van de schrijver dat ieders leven zin heeft en dat niemand voor niets heeft geleefd.

Gastmuzikanten

Voor de opname van de singel heeft Douwstra opnieuw samengewerkt met zijn vaste producer Harry Zwerver en werd gekozen voor de Key-Studio’s van Rogier Trampe in Akkrum. Als gastmuzikanten hebben pianist Peter van der Zwaag, bassist Johannes Adema en dobro-speler Jan de Vries aan de singel meegewerkt.

Videoclip

De videoclip is gemaakt door filmer Herman Zeilstra van Zeilsteen Film uit Tzum. De opnames zijn gefilmd op en bij het Wad ter hoogte van de Westhoek.