KV Drachten-Van der Wiel pakt winst op Quick’21

Drachten - KV Drachten/Van der Wiel heeft zaterdag met 29-21 gewonnen van Quick’21.

In de eerste wedstrijd van dit zaalseizoen tegen Quick’21 liep Drachten tegen een onverwacht dikke nederlaag aan, die nog lang nadreunde in het Drachtster kamp. Tot in de haarwortels gemotiveerd stond Drachten daarom afgelopen zaterdag tegen datzelfde Quick’21 in het veld, met geen andere bedoeling dan dik revanche te nemen voor de nederlaag van destijds.

Coach Michel Daling had zijn ploeg geïnstrueerd om vooral Jetze de Jong en Romke Kooistra van Quick’21 aan banden te leggen. Quick’21 begon furieus met twee doelpunten van diezelfde Romke Kooistra maar naar gelang de eerste helft vorderde raakten Kooistra en De Jong wat uitgeraasd en kon Drachten na deze bliksemstart van Quick, het roer rustig en met beheerst spel overnemen.

Na ongeveer 5 minuten pakte Drachten voort het eerst een voorsprong en gaf die ook nooit meer uit handen. Drachten liep gestaag weg naar een 12-7 stand halverwege de eerste helft om daarna op een verdiende 16-10 ruststand uit te komen. Zoals altijd leverden vrijwel alle Drachtsters een bijdrage aan de score.

Na de pauze ontwikkelde zich eenzelfde beeld als in de eerste helft. Een beter collectief aan Drachten zijde kwam geen moment echt in de problemen. Geen van beide ploegen ging pittige duels uit de weg wat het de wedstijd het aanzien meer dan waard maakte. Vermeldenswaardig zijn nog wel de goede invalsbeurt van Wim Braam, die zijn rentree, met nog licht gespalkte vingers, toch met drie goals vierde. Siemen Jan Miedema liep, net voordat hij met een knieblessure het veld moest verlaten, tegen een gele kaart voor spelbederf.

Scheidsrechter Kees de Vries uit Musselkanaal had het, op dit kleine incident na, eigenlijk geen moment moeilijk omdat de spelers onderling af en toe stevige, maar sportieve, duels uitvochten maar dat van elkaar heel goed konden verdragen. Hij floot het einde van de wedstrijd op een verdiende en geenszins geflatteerde einduitslag van 29-21.

Koploper Ritola liet een punt liggen bij De Waterpoort en nummer twee van de ranglijst CSL verloor zeer onverwacht bij hekkensluiter Hoogkerk waardoor Drachten nu met één punt achterstand op Ritola echt alles in eigen hand heeft. Volgende week zal blijken of Drachten de opgaande lijn kan doortrekken in een rechtstreeks duel met Ritola. Bij winst neemt ze dan de koppositie over.

De scores voor Drachten

Jennie Terpstra 6, Ilse v.d. Meulen 6, Milan Mulder 4, Siemen Jan Miedema 3, Wilfred Oostra 3, Wim Braam 3, Doenja Payer 2, Lyssa v.d. Ende 1, Jelmer Faber 1