Ron Staal in Mariakerkje Gorredijk

Gorredijk - Met een nieuw programma begint zanger en pianist Roon Staal donderdag 7 februari vanaf 20 uur in het Mariakerkje in Gorredijk zijn nieuwe Winter Tour.

De tour eindigt maandag 25 februari in Zoetermeer en doet in totaal zeven provincies aan op elf verschillende locaties.

In 2019 staan drie nieuwe album releases op het programma. Ten eerste zijn album A New Door Opens met daarop piano composities van eigen hand zoals het gelijknamige titelnummer, maar ook Anthem For All en The Land Where We Dance. Dit album wordt in het voorjaar opgenomen. Later in 2019 wordt een nieuw album verwacht met veel nieuwe coversongs waaronder werk van John Lennon (Across The Universe), Boudewijn de Groot en Gilbert O'Sullivan. Tenslotte zal aan het einde van het jaar een tweede kerstalbum verschijnen in navolging van zijn eerste Christmas Album.

Staal geeft tussen de touren in Nederland door ook optredens in het verre oosten van Rusland (Vladivostok) en Japan. De zanger weet met zijn warme stem en prachtige pianospel het publiek steeds weer te raken met prachtige vertolkingen van zijn eigen composities en werk van andere componisten. Naast bekende eigen songs als Weet Waarom Je Leeft, Promise en In The Silence Of Light zullen ook zijn bekendere cover werken als Help Me Through The Night, Pie Jesu en Stay With Me 'Till The Morning niet ontbreken.

Meer informatie staat op de website www.roonstaal.com. Toegangskaarten kunnen hier online besteld worden of telefonisch via 06-30025992.