Expositie KCT in De Lawei

Drachten - Wethouder Marjan Sijperda (Kunst en cultuur) opent zondag 10 februari om 15.30 uur de expositie Tegendraads van Kunst Collectief Tegendraads (KCT).

In het kader van CH 2018 (Culturele Hoofdstad 2018) werden in de gemeente Smallingerland veel activiteiten ontplooid. Zo werd in dorpshuis ‘t Bynt in Boornbergum maar liefst vier keer een kunstexpositie gehouden door verschillende kunstenaars uit de gemeente. Het zeer gevarieerde werk zorgde voor veel belangstelling. De exposities waren dan ook een groot succes.

Dit succes heeft ervoor gezorgd dat deze enthousiaste groep kunstenaars heeft besloten om verder samen te gaan werken en werd besloten tot de oprichting van Kunst Collectief Tegendraads (KCT). Tegendraads, omdat het werk van deze kunstenaars veel verschillende stijlen omvat. De kunstsector is in de afgelopen jaren veranderd, maar kunst blijft (in diverse opzichten) een essentieel onderdeel van het leven.

Vol enthousiasme gaat Kunst Collectief Tegendraads daarom het nieuwe jaar in, met een nieuwe expositie. En wel in Schouwburg de Lawei in Drachten. Meerdere werken van de tien leden van het Kunst Collectief zijn te bewonderen in de Kleine Zaal foyer. De expositie is te bezichtigen tot en met zondag 24 maart 2019 tijdens de reguliere openingstijden van De Lawei.

De in dit persbericht gebruikte foto van kunstwerken van de leden van het Collectief.