Toneelvereniging Us Nocht speelt jubileumproductie in De Lawei

Drachten - In het kader van haar 85-jarig bestaan in 2019 speelt toneelvereniging Us Nocht uit Drachten zaterdag 9 februari en zondag 10 februari de jubileumvoorstelling Utblaasd! in schouwburg De Lawei in Drachten.

Het is een bekende in het Fries vertaalde toneelbewerking door Jan Schotanus van de film Brassed off! van Paul Allen. De regie is in handen van Theo Smedes met assistentie van Wytse Algra.

Het stuk speelt zich af in Yorkshire, Engeland, in de negentiger jaren. De ene na de andere kolenmijn moet sluiten. Geen mijn, geen werk, geen middenstand en ook geen brassband mear. Met sociale misstanden en familieconflicten tot gevolg. Maar de dirigent, Danny Boy, laat het er niet bij zitten. De Grimley Colliery band wint de halve finale in Halifax en mag meedoen aan de finale in de Royal Albert Hall in Londen. Daar zal de band nog één keer op emotionele wijze laten horen wat ze waard zijn.

Het is een voorstelling met toneel en veel muziek. De realiteit wordt gecombineerd met veel humor. Met een lach en een traan. Als Engelse brassband zal De Bazuin uit Donkerbroek met 33 muzikanten live meedoen aan deze jubileumvoorstelling. Acteurs spelen mee in de band. Er doen ook drie kinderen van 8, 9 en 11 jaar mee, waarvan Niels Postma een belangrijke rol speelt.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.