Singelland De Venen gaat helpen koken bij het Leger des Heils

DRACHTEN - Singelland De Venen en het Leger des Heils slaan de handen ineen. Vanaf komende vrijdag gaan leerlingen van praktijkschool Singelland De Venen onder begeleiding van een docent elke drie weken koken en bedienen bij Bij Bosshardt in Drachten.

Singelland De Venen probeert leerlingen bewuster te maken van hun rol in de samenleving. Zij zoekt antwoord op de vragen: hoe stimuleer je zingeving en betrokkenheid bij leerlingen in een samenleving die steeds individualistischer wordt? En hoe krijg je leerlingen op een praktijkschool écht gemotiveerd voor wat ze aan het doen zijn?

Kind in de wereld

,,De school zocht naar een realistische leeromgeving en wilde daarbij ook bijdragen aan maatschappelijke betrokkenheid vanuit het motto ‘de kind in de wereld en de wereld in het kind’”, aldus directeur Ewoud Stadman. Het contact met het Leger des Heils werd snel gelegd en enthousiast ontvangen.

,,Zowel de medewerkers van De Venen als die van onze locatie Bij Bosshardt zien deze samenwerking als een uniek project”, stelt Renate Harkema, woordvoerder van het Leger des Heils. ,,Een project dat nu al als sociaal, warm en inspirerend wordt beleefd en wat ons betreft op meerdere Bij Bosshardt locaties vormgegeven gaat worden.’’

Huiskamer

Bij Bosshardt is de huiskamer voor en door de buurt en is gericht op het versterken van de sociale cohesie in die buurt. Het doel is om door middel van activiteiten verbindingen te leggen tussen mensen. Veel mensen leven in een sociaal isolement, zijn eenzaam en vinden geen aansluiting in de maatschappij. Bij Bosshardt stelt zich ten doel om eenzaamheid tegen te gaan en mensen uit hun sociaal isolement te halen.

In Bij Bosshardt vinden verschillende activiteiten plaats, die voor en door de mensen uit de buurt worden verricht. Samen eten is één van die activiteiten. De medewerkers hebben gemerkt dat samen eten en elkaar ontmoeten erg wordt gewaardeerd. De leerlingen van De Venen zullen voor deze groep mensen gaan koken. Beide partijen tonen veel enthousiasme en verwachten in de toekomst te komen tot nog meer samenwerking.