TFS zorgt voor eerste puntverlies koploper DIO

Houtigehage - De korfbalsters van VV TFS uit Houtigehage hebben hebben zaterdag met 17-15 gewonnen van koploper DIO uit Oosterwolde.

De eerste helft ging de strijd nagenoeg gelijk op. Om en om wisten beide teams op voorsprong te komen. De score werd geopend door Monique Postma middels een vrije bal. Vervolgens kwam TFS via de 1-2 weer op gelijke hoogte door Jitze van der Vlugt met een verzilverde strafworp. Via 4-4 wist DIO tweemaal op rij het gat van de korf te vinden, maar opnieuw wist TFS weer aan te sluiten. Met een stand van 9-10 wist TFS in de laatste minuut van de eerste helft nog tweemaal de korf te vinden, wat de ruststand op 11-10 bracht.

De tweede helft kwam het vlaggenschip van trainer/coach Evert Bron sterk uit de kleedkamers en kwam via Wiepie Nijboer en Marrit Nijmeijer op 13-10. De tweede helft werd er opvallend minder gescoord dan de eerste helft door beide teams. DIO wist genoeg kansen te creëren, maar verzuimde deze af te ronden. Met een afstandsschot van Jildou van der Vee wist TFS op 14-13 te komen.

TFS hield het hoofd koel en met een aantal tactische wissels wisten Monique Postma en Willem Visser de wedstrijd op slot te gooien. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten op een stand van 17-15 in het voordeel van de thuisploeg.

Dit bekend dat TFS voor het eerste puntverlies van de koploper heeft gezorgd. DIO blijft wel de koploper, maar Thrianta en TFS naderen DIO tot twee punten verschil op een gedeelde tweede plek.

Volgende week zaterdagavond wordt uitgemaakt wie de tweede plaats opeist. TFS treft dan Thrianta uit Hoogeveen om 20:20 uur in de Dúnoardhal in Houtigehage.

Foto archief.