Goud en brons voor GV Stânfries

Gorredijk - GV Stânfries uit Gorredijk heeft afgelopen weekend goud en brons behaald tijdens de eerste plaatsingswedstrijd in Stiens.

Mats Huitema, benjamin 21, beet de spits af. Voor de jonge turner was dit zijn eerste wedstrijd wat dus best wel spannend was. Mats hield zijn zenuwen heel goed onder bedwang en turnde een sterke wedstrijd in een zeer groot deelnemersveld. Helaas greep Mats door twee vallen net naast de medailles, maar werd knap 5e.

Jesse Dijkstra, instap 20, was gespannen voor ook zijn eerste wedstrijd. Door de spanningen maakte Jesse een fout bij ringen en de brug. Maar Jesse turnde een goede wedstrijd, wat hem een keurige 5e plaats opleverde.

Yelmer van der Haak, pupil 17, turnde een zeer goede en stabiele wedstrijd. Maar hij moest helaas bij de sprong een val incasseren. Yelmer werd 9e met weinig punten verschil met de jongens boven hem.

Rody Muizelaar, benjamin 19, turnde een foutloze wedstrijd met hoge scores. Helaas viel hij met een minimaal verschil van 0,10 punt net naast de medailles met een 4e plaats.

Devano Conradi, Philip van der Hurk en Luuk Nijboer, instap 19, namen het in een spannende wedstrijd op tegen 15 andere jongens. De drie heren turnden zeer netjes en de strijd was tot het einde erg spannend. De scores lagen dan ook zeer dicht bij elkaar in het eindklassement. Devano werd 1e, Philip 3e en Luuk 7e. Een goede prestatie voor Luuk en Philip die ook hun aller eerste wedstrijd turnde.

Deon Rook, instap 18, turnde een stabiel wedstrijd waarbij hij geen grote fouten maakte. In een zeer groot deelnemersveld werd Deon 12e.

Zondag was in Ferwerd de eerste plaatsingswedstrijd turnen dames.

Anoeska van der Witte, junior F, turnde een zeer goede wedstrijd. Haar vloeroefening was artestiek een zeer mooi uitgevoerde oefening waarbij de sprong series erg hoog werden gesprongen. Anoeska haar prestatie leverde haar een zeer verdiende 3e plaats op.

Foto’s Danielle vd Woude