Prijsvraag voor expositie over Happy Bee Landscapes

BEETSTERZWAAG/GORREDIJK - Voor een expositie over Happy Bee Landscapes in Museum Opsterlân in de zomermaanden zoekt Japke Weij kunstenaars die zich voor de bij willen inzetten.

Happy Bee Landscapes is de voorlopige werktitel van de expositie, die in de maanden juni, juli en augustus 2019 wordt georganiseerd door Museum Opsterlân in Gorredijk. ,,Iedereen weet zo langzamerhand dat het niet best is gesteld met de bijen en insecten. Friesland, onze groenste provincie, is voor de bij een woestijn’’, zegt Japke Weij uit Beetsterzwaag. Het was voor haar de reden om in actie te komen met een burgerinitiatief, getiteld ‘Op de bres voor de bij’.

Landschap

Ze heeft al contact met onder andere scholen, maar zoekt voor de expositie hulp van beeld en taal, in muziek en kunst, in cultuur en wetenschap. ,,We hopen zo te komen tot een landschap waarin de bij zich weer prettig voelt. Als kunstenaar kun je hier ook een steentje aan bijdragen.’’

Iedereen, professioneel en autodidact, jong en oud, kan meedoen met een kunstwerk over dit thema in alle disciplines. Voor het opdoen van inspiratie kunnen belangstellenden een bezoek brengen aan de sites www.honeyhighway.nl of www.natuurmonumenten/Oerrr

Voorwaarden

Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@museumopsterlan.nl. Deelnemers krijgen dan de voorwaarden voor deelname toegestuurd. Tot en met 22 april kan werk ingeleverd worden door middel van 1-3 duidelijke digitale foto’s (1 MB). Deelname kost 10 euro, ongeacht het aantal inzendingen.

Een commissie maakt een selectie uit de ingezonden werken en op 10 mei wordt bekend gemaakt welke werken zijn uitgekozen om deel te nemen aan de expositie.