Beste ROC van Friesland en Flevoland opent haar deuren

Drachten - ROC Friese Poort houdt vrijdag 25 en zaterdag 26 januari op al haar vestigingen in Friesland, de Noordoostpolder en op Urk Open Dagen.

Waarom naar Open Dag?

Een mbo-opleiding kiezen kan best lastig zijn. ROC Friese Poort helpt graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Tijdens de Open Dagen zijn alle faciliteiten binnen de school te bezoeken. Docenten en studenten vertellen over de opleidingen. Daarnaast laten studenten diverse projecten zien.

Jongeren die nog geen idee hebben welke vervolgopleiding ze gaan kiezen, kunnen gratis een interessetest doen en/of in gesprek met één van onze decanen. Ook is er een breed aanbod opleidingen voor volwassenen. De opleidingsadviseurs van ROC Friese Poort bedrijfsopleidingen staan klaar om meer informatie te geven over het opleidingsaanbod voor volwassenen.

Beeld, Kunst en Creatie, Techniek, Pedagogiek en Onderwijs en Horeca

Op de vestiging Drachten zijn vier gebouwen. Het personeel verwelkomt bezoekers graag in gebouw A voor een kijkje in de theaterzaal voor de opleiding Podium- en evenemententechniek. In gebouw B zit de technische afdeling met vier grote praktijklokalen waar je allerlei werkmethodes en machines leert hanteren. Neem een kijkje bij Pedagogiek en Onderwijs in gebouw C waar je kunt zien hoe de EDUrobots ingezet worden. Ten slotte zijn bezoekers welkom in gebouw D in het restaurant, de praktijkruimte voor Horeca en Hospitality Management.

Topopleidingen

Dat ROC Friese Poort op de goede weg is bewijst de pas uitgebrachte keuzegids mbo 2019. Volgens deze keuzegids is ROC Friese Poort het beste ROC van Friesland en Flevoland. Landelijk staat ROC Friese Poort in de top vijf.

Zes opleidingen hebben het predicaat Topopleiding 2019 in de keuzegids gekregen. Het gaat om de opleidingen medewerker secretariaat en receptie, management assistant en medewerker (financiële) administratie in het vakgebied Economie en Ondernemen. Bij het vakgebied Veiligheidsberoepen gaat het om de opleidingen Aankomend medewerker grondoptreden, Aankomend onderofficier grondoptreden en Handhaver Toezicht en Veiligheid.

Kijk voor de meest actuele informatie, de adresgegevens en voor aanmelding op www.rocfriesepoort.nl/opendag