TFS pakt opnieuw de volle buit

EASTEREIN - Korfbalvereniging TFS heeft zaterdag met 18-20 gewonnen van WWC in de Easterein.

Vanaf het begin af aan gingen beide teams gelijk op, om en om werd er gescoord. In de eerste helft werd door beide teams in een rap tempo gespeeld. Dit leverde veel slordige ballen en onnodig balverlies op, maar toch bleven bij beide teams de ballen ook door de korf vallen wat een ruststand van 11-11 opleverde.

Na rust wisten de Kompenijsters door de drukken en een kleine voorsprong te pakken. WWC wist wel steeds de aansluiting te houden, maar kon er niet meer overheen komen. Met een mooie actie wist Baukje Visser een doelpoging te verzilveren, Monique Postma een ver afstandsschot en Jitze van der Vlugt gooide ook de bal door de korf. Dit was de nekslag voor de thuisclub. Uiteindelijk nam TFS de punten mee terug naar de Kompenije door een degelijke 18-20 overwinning. Door deze overwinning staat TFS met acht punten op een tweede plaats in poule 3C.

Aanstaande zaterdag 25 januari staat voor TFS de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper DIO uit Oosterwolde op het programma. De wedstrijd begint in Houtigehage om 19:10 uur.