Adonis Sportacrobatiek in touw

Drachten - Afgelopen twee weekenden hebben de sporters van Adonis Sportacrobatiek niet stil gezeten.

Zaterdag 12 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen voor de D/E-lijn van de afdeling Drachten en een week later was de eerste wedstrijd voor de C-lijn teams van zowel Drachten als Leek.

De eerste sporters van Adonis stonden 12 januari al vroeg in de zaal. Het E-jeugd duo Noa Cuijpers en Esmeé de Wind mochten namelijk de wedstrijd openen om 09:00. Ze hebben een hele strakke oefening laten zien en zijn in een sterk deelnemersveld uiteindelijk 7e geworden. Het E-jeugd duo Eliza Bergsma (Drachten) en Marenthe Brouwer (Heerenveen) haalden met hun oefening een 11e plaats. Het E-junioren trio Ilva van Dijk (De wilp), Imare Schuurman en Inge Meijer (Drachten) draaiden in hun nieuwe pakjes een mooie oefening en werden 2e.

De D-junioren duo’s hebben het ook erg goed gedaan. Nina Rozema (Drachten) en Zoey van Hoving (Leeuwarden) lieten een foutloze oefening zien en wisten daarmee het zilver te bemachtigen. Mirthe Mulder (Drachten) en Elynn Veenema (Drachten) grepen met een mooie score net naast het podium met hun 4e plaats. Sarah Douma (Drachten) en Feliene Baron (Kornhorn) volgen hun teamgenoten op met een 5e plaats. Het D-jeugd team Anna Peters (Drachten) en Laura Woudsta (Ureterp) kregen met een hoog puntenaantal de welverdiende gouden medaille omgehangen.

Ook de middag verliep goed. E-junioren Ashley Veenema (Drachten) en Linn Jellema (Drachten) werden beloond met de 3e plaats na hun strakke oefening! Amber Schreiber (Drachten) en Femke den Hamer (Drachten) zijn in dezelfde categorie netjes 9e geworden. Het niveau in de E-senioren, de categorie van Laura Schreiber (Drachten) en Lotte de Hamer (Drachten), lag erg hoog. Met hun 7e plek verschilden ze maar 0,6 punten van de 3e plek. Ons D-senioren trio Nynke Smits (Steenwijk), Elles van der Weg (Oldeholtwolde) en Ilse van Gelderen (Steenwijk) knalden op de vloer en werden ruim 1e! Het E-jeugd mixpaar Stijn van der Honing en Lynthe Huizinga (Leek) kregen ook het goud omgehangen. Het laatste team van deze zaterdag was het D-senioren team Yfke de Klein (Elsloo) en Janna Douma (Drachten) . Zij hadden ijzersterke tegenstanders en wisten knap 4e te worden.

Daarna was het zaterdag 19 januari de beurt aan de C-lijn teams. In de ochtend mochten de junioren teams in actie komen. Ook hier zijn mooie resultaten behaald. De 5e plaats werd behaald door Esmée Bosma, Gabriëlle Dijkstra en Noreen van der Velden (Drachten). Het 2e C-junioren team Alina Albada, Elin Hasper(Drachten) en Arlen van der Velden (Drachten) hadden de hoogste score van de dag op hun balans oefening en zijn 8e geworden. De dag werd ten slotte goed afgesloten met het C-senioren trio Charlotte Rittersma (Drachten), Zjamilla Hoebas (Groningen) en Hannah Jansma (Drachtstercompagnie) draaiden twee top oefeningen en werden 3e in een groot en sterk deelnemersveld.

Met in totaal 7 medailles en 10 limieten mogen wij trots zijn op onze teams! We kijken nu al uit naar de volgende wedstrijden!