Feestelijke opening nieuwe pand Wereldwinkel Drachten

DRACHTEN - Aan de Oudeweg is vanmiddag het nieuwe pand van Wereldwinkel Drachten feestelijk geopend.

Eind 2018 verhuisden alle artikelen al van het voormalige pand aan de Zuidkade naar dit nieuwe pand in het centrum van Drachten. Bij de opening werd een gedicht van gemeentedichter Andries de Jong onthuld. Leerlingen HAVO 4 van CSG Liudger hebben onder leiding van hun docenten Johan Postma de openingsactiviteit voorbereid. Deze had als thema ‘Er gaat een wereld voor je open’. De deur van de Wereldwinkel is voorzien van het volgende gedicht van Andries de Jong.

Wereldvingers

Alles hier voorhanden

ging door wereldvingers

en landen

met een achtergrondverhaal

van geloof of strijd

of lichaamstaal

bijzonder allemaal

Met koffie en thee terug in de tijd

nu is het meer

kunstnijverheid

wat je als cadeau komt kopen

Zoiets eerlijks

kun je niet ontlopen

er gaat een wereld

voor je open.

Muzikanten Saeed en Behzad waren aanwezig om de feestelijke activiteiten te voorzien van muzikale klanken van de santoor, een muziekinstrument uit de Hindoestaanse muziek. Aansluitend was er uitgebreid gelegenheid om het nieuwe pand van de wereldwinkel te bezoeken en in gesprek te gaan over eerlijke handel. Voor de eerste enthousiaste bezoekers was er een goodie-bag beschikbaar met informatie over fairtrade handel en de producten van de Wereldwinkel.

Transparant

Alles wat Fairtrade gekocht wordt, draagt bij aan een eerlijke wereld. Er worden mogelijkheden geboden voor kansarme producenten. Fairtrade werkt transparant en verantwoordelijk, zorgt voor goede werkomstandigheden en duurzame productie door gebruik van eigen grondstoffen. Fairtrade hanteert eerlijke handelsvoorwaarden, betaalt verantwoorde eerlijke prijzen en leefbare lonen. Geen kinderarbeid, geen gedwongen slavenarbeid. Geen discriminatie, geen genderonderscheid. De Wereldwinkel en Fairtrade ondersteunen bij het opbouwen van een goed product en goed bestaan, met aandacht voor milieu en scholing.

Voor meer informatie:

info@wereldwinkeldrachten.nl

http://www.wereldwinkeldrachten.nl