Meedenkers gezocht voor Buurtverzorgers

Drachten - De Maatschappelijke Onderneming Smallingerland houdt donderdag 31 januari van 19:30 – 21:00 in @Holdert in Drachten een meedenkavond over Buurtverzorgers.

Het project Buurtverzorgers wordt binnenkort gestart door de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.). Om de dienstverlening zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de inwoners in Drachten, is M.O.S. op zoek naar mensen die willen meedenken over het project of willen meewerken aan het project.

Stel je voor, je partner wordt plotseling opgenomen in het ziekenhuis, je moet bedrust houden in je zwangerschap, je krijgt te maken met dementie of één van je kinderen is ernstig ziek. Er kan in je leven van alles spelen waardoor je ineens wel een handje kan gebruiken.

Wat heerlijk als je dan mensen in je omgeving hebt die wel even bijspringen. Maar wat als je dat niet hebt of als je netwerk ook handen te kort komt? Dan kun je een beroep doen op een Buurtverzorger.

Buurtverzorgers

Buurtverzorgers zijn buurtbewoners die op vrijwillige basis praktische ondersteuning bieden in het dagelijks leven van buurtbewoners die (tijdelijk) een ondersteuningsvraag hebben.

Ondersteuningstaken van de buurtverzorger kunnen zijn: het bereiden van maaltijden, het doen van boodschappen, meegaan naar de markt, kapper of het ziekenhuis, kinderen naar school of hobby brengen, etc.

Het project zal eerst van start gaan in de wijken De Singels en De Swetten. Na succes kan het project verder uitgebreid worden in Smallingerland.

M.O.S. is op zoek naar mensen die willen meedenken over deze dienstverlening. Het liefst komt ze in gesprek met toekomstige klanten, iemand die wel een buurtverzorger kan gebruiken, en potentiële vrijwilligers, die zich willen inzetten als buurtverzorger.

Onderwerpen op deze avond zijn: laagdrempeligheid, PR, vinden van klanten en werven van vrijwilligers.

Voor meer informatie en vragen, kunnen geïnteresseerden een bericht te sturen naar f.sybesma@mosweb.nl of bellen met 06-37416908.