Top Adonis op weg naar eerste wedstrijd

Drachten - De sporters van Adonis Sportacrobatiek vertrekken over twee weken naar Bristol, om mee te doen aan de King Edmund Cup, de eerste wedstrijd van het seizoen.

Zij mochten zich daarom donderdag 17 januari presenteren voor de ouders en de juryleden van de club tijdens de jurypresentatie. De avond begon goed met een opmars in de nieuwe trainingspakken. Na deze opmars kon de jurypresentatie echt beginnen. Zeven teams hebben in totaal veertien oefeningen laten zien.

In de A-lijn moeten de teams, afhankelijk van de leeftijd, één, twee of drie oefeningen laten zien: een balans oefening met statische elementen, een tempo oefening met onder meer salto’s en een combinatieoefening waarbij tempo en balans samenkomen. De sporters hebben ondanks de zenuwen gestraald op de vloer. Elke oefening werd beloond met een luid applaus van de ouders. Van de jury heeft elk team nog een aantal verbeterpuntjes meegekregen.

Hier gaan de teams de komende twee weken nog hard aan werken en dan zullen ze gaan stralen op de Engelse wedstrijdvloer.