Single SuperMom helpt zondag in Ballorig alleenstaande moeders gelukkig worden

DRACHTEN - De landelijke Durven Doen! Tour van de stichting Single SuperMom komt zondag 20 januari van 11:00 uur – 15:00 uur naar Ballorig in Drachten. Single SuperMom zet zich in voor alleenstaande moeders.

Alleenstaande moeders behoren tot de eenzaamste en armste doelgroep in Nederland. Single SuperMom helpt alleenstaande moeders gelukkig en succesvol te worden.  Durven Doen! zijn haar trainingen om alleenstaande moeders op weg te helpen naar (vrijwilligers)werk, ondernemerschap en naar een netwerk van moeders in dezelfde situatie.

,,Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan het merendeel met een moeder aan het hoofd'', vertelt voorzitter Eva Yoo Ri Brussaard van de stichting. ,,Veel moeders redden het prima. Maar er is ook een groep die in armoede leeft. Daar willen wij iets aan doen. Niet alleen voor de moeders, maar ook voor de kinderen. Economische zelfstandigheid is voor moeders dubbel belangrijk.”

Trainingen en coaching

Single SuperMom heeft de trainingen Durven Doen! speciaal ontwikkeld voor alleenstaande moeders die te maken hebben met te weinig geld, eenzaamheid of sociaal isolement. Maar ook alleenstaande moeders die zich om een andere reden willen versterken, zijn welkom. ,,De trainingen zijn gericht op vaardigheden die moeders helpen zelf hun situatie op een positieve manier te veranderen. De trainingen worden ondersteund met coaching. Daarnaast kunnen moeders die meedoen 24/7 terecht op het gratis platform met vragen. Bijvoorbeeld om een oppas te vinden of andere hulp”, licht Brussaard toe.

Landelijke Tour

Single SuperMom heeft Durven Doen! ontwikkeld met steun van het ministerie van Sociale Zaken. Daardoor kan de stichting de trainingen breed aanbieden. Zij maakt daarbij gebruik van ervaringsdeskundige (vrijwilliger) trainers en activiteiten. Met de landelijke Durven Doen! Tour brengt Single SuperMom de trainingen onder de aandacht van alleenstaande moeders. Alle moeders die mee willen doen met Durven Doen! of eerst meer willen weten, zijn welkom op deze voorlichtingsbijeenkomst.

De Durven Doen! bijeenkomst in Friesland vindt plaats zondag van 11:00 uur – 15:00 uur in Ballorig aan de Dopplerlaan 26a in Drachten. De bijeenkomst is gratis voor moeder en kinderen!

Aanmelden verplicht via event@singlesupermom.com.