Specsavers Drachten spaart voor Stichting Refuge

Drachten - Stichting Refuge (Hart voor relaties) is het lokale goede doel waar vanaf januari 2019 een jaar lang wordt gespaard in Specsavers Drachten.

Elk jaar zet Specsavers Drachten voor elk verkocht montuur of hoortoestel een vast bedrag opzij voor een lokaal initiatief. Dit jaar mochten de medewerkers van elke winkel een lokaal initiatief uitzoeken dat zij graag een financieel steuntje in de rug wilden geven.

Lokaal doel

Dit is alweer de negende spaarronde van Stichting Specsavers Steunt. Alle Specsavers-winkels in Nederland sparen ieder jaar voor een goed doel uit de omgeving. ,,Het is voor lokale goede doelen niet altijd even gemakkelijk om aan financiële middelen te komen. We merken elk jaar weer dat de donaties erg welkom zijn. Als winkel kunnen we op deze manier bijdragen aan het belangrijke werk van lokale initiatieven voor de gemeenschap. We verheugen ons daarom niet alleen op het sparen voor Stichting Refuge (Hart voor relaties) maar ook op het vergroten van de naamsbekendheid van Refuge in Drachten”, aldus Henri Huiting, Winkelpartner.

Refuge biedt tijdelijk opvang voor mannen en vrouwen die de verbinding tot hun partner binnen hun huwelijk zijn kwijtgeraakt. Door dit tijdelijke verblijf in Refuge krijgt het huwelijk een time-out en krijgen de partners de mogelijkheid om aan het herstel van hun huwelijksrelatie te werken.

Stichting

De Specsavers-winkelteams zijn erg betrokken bij de lokale gemeenschap en die betrokkenheid zet de winkelketen graag om in actie. Daarom is in 2010 Stichting Specsavers Steunt in het leven geroepen. Alle 144 Specsavers-winkels steunen ieder jaar een lokaal goed doel en samen ook een landelijk doel. In 2019 is het landelijke doel het Oogfonds. Aan het einde van het spaarjaar schenken de winkels het bijeengebrachte geldbedrag aan de 144 lokale goede doelen en het landelijke doel.