Vaarexcursie volle maan spotten

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt maandag 21 januari voor de zeer vroege vogels een vaartocht, waarbij de volledige maansverduistering (bloedmaan) wordt bewonderd.

Van 05.00 - 07.30 uur varen de deelnemers door Nationaal Park de Alde Feanen om dit schitterende fenomeen mee te maken. Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/vollemaan-vaartocht-21-01 of 0511 – 53 96 18.

De deelnemers steken in de schemering van wal en varen de volle maan tegemoet. Luister naar de natuur en laat je verrassen door de spectaculaire sterrenhemel. De Alde Feanen heeft uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels. Dankzij de volledig elektrische boot jagen de deelnemers de dieren niet weg, maar kunnen we ze van heel dichtbij bekijken. Misschien spot je zelfs wel een ree? Dit gebied is het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa en kent een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Natuurgids Andries Dijkstra vertelt er graag over.

Mocht er sprake zijn van een weersverwachting met een geheel bewolkte hemel, dan gaat de excursie niet door.