De Bios Drachten presenteert The Royal Opera: La Traviata

Drachten - In De Bios in Drachten is woensdag 30 januari vanaf 19.45 uur La Traviata van The Royal Opera te zien.

Richard Eyres oogstrelende enscenering biedt de perfecte setting voor Verdi's opera over een courtisane die alles opoffert voor de liefde.

Van de opwinding over een overwachte romance tot de hartverscheurende verzoening die te laat komt - Verdi's La traviata is een van de meest geliefde opera's aller tijden. Alfredo wordt in het betoverende Parijse uitgaansleven verliefd op de courtisane Violetta. Maar onderhuids woekert narigheid die hen ten slotte naar een tragisch einde voert. Er zitten volop melodieën in deze opera, waaronder het beroemde Drinklied en het uitgelaten Sempre libera - aria's waarin de lyriek van de Italiaanse opera op zijn aantrekkelijkst is.

De productie van Richard Eyre voor The Royal Opera etaleert met verve elke emotionele kleurschakering, van de wankele eerste schreden op het liefdespad via de pijnlijke confrontatie tot het onvermijdelijke slot. Weelderige historische decors en kostuums dragen bij aan de geloofwaardigheid van dit ontroerende, op waarheid gebaseerde verhaal.

Muziek: Giuseppe Verdi

Regie: Richard Eyre

Muzikale leiding: Antonello Manacorda

De geschatte tijdsduur is 3 uur en 35 minuten, inclusief twee pauzes. Italiaans gezongen, Nederlands ondertiteld.